Η Allianz και η AXA αποχώρησαν από τη συμμαχία για το κλίμα

 Η Allianz και η AXA αποχώρησαν από τη συμμαχία για το κλίμα

Από τα οκτώ ιδρυτικά μέλη της Net-Zero Insurance Alliance, η οποία ξεκίνησε το 2021, τουλάχιστον πέντε έχουν πλέον αποχωρήσει

 

Η Allianz και η AXA έγιναν οι τελευταίες ασφαλιστικές εταιρείες που αποχώρησαν από μια παγκόσμια συμμαχία για το κλίμα που διεξάγει κρίσιμες συνομιλίες για να αποφασίσει το μέλλον της ενόψει της αυξανόμενης πολιτικής αντιπολίτευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από τα οκτώ ιδρυτικά μέλη της Net-Zero Insurance Alliance, η οποία ξεκίνησε το 2021, τουλάχιστον πέντε έχουν πλέον αποχωρήσει και την Πέμπτη τα υπόλοιπα μέλη είχαν μια κλήση για να αποφασίσουν τις επιλογές του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του αν θα συνεχίσουν ή όχι.

Η Allianz ανέφερε σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη NZIA που συγκάλεσε ο ΟΗΕ και είπε ότι θα εμμείνει στους δικούς της στόχους για το κλίμα. Η Axa, της οποίας ο Chief Risk Officer του Ομίλου Renaud Guidée προεδρεύει της συμμαχίας, ακολούθησε λίγο αργότερα, λέγοντας ότι θα φύγει και αυτή για να "συνεχίσει το ατομικό της ταξίδι βιωσιμότητας".

Η NZIA, η οποία προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα ως μέρος της Χρηματοοικονομικής Συμμαχίας της Γλασκώβης για το Net Zero, έχει χτυπηθεί από την αυξανόμενη πολιτική αντίθεση ορισμένων Ρεπουμπλικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που λένε ότι η ομάδα μπορεί να παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Αυτόν τον μήνα, 23 Γενικοί Εισαγγελείς των ΗΠΑ είπαν στα μέλη της NZIA ότι οι στόχοι και οι απαιτήσεις της ομάδας φαινόταν να παραβιάζουν τόσο την ομοσπονδιακή όσο και την πολιτειακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Έδωσαν στους ασφαλιστές ένα μήνα για να απαντήσουν σε επιστολή της 15ης Μαΐου σύμφωνα με το Reuters.


Η Swiss Re ανακοίνωσε την αποχώρησή της τη Δευτέρα, μετά την αποχώρηση των Munich Re, Zurich Insurance και Hannover Re . Όλοι αυτοί οι ασφαλιστές έχουν σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα ή έκθεση στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ