Nestle: Στέλνει δορυφόρους για να παρακολουθεί φάρμες που προμηθεύεται καφέ

 Nestle: Στέλνει δορυφόρους για να παρακολουθεί φάρμες που προμηθεύεται καφέ

 

Οι δορυφόροι Pléiades Neo της Airbus θα παρέχουν εικόνες υψηλής ανάλυσης στις επαρχίες Ranong και Chumphon της νότιας Ταϊλάνδης, για να διασφαλιστεί ότι τα 150.000 δέντρα που έχει φυτέψειθα αναπτυχθούν μακροπρόθεσμα

 

Η Nestle χρησιμοποιεί δορυφόρους Airbus (AIR.PA) για να παρακολουθεί την αναδάσωση, εν μέσω παγκόσμιων ανησυχιών για το εάν οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών κάνουν αρκετά για να μειώσουν τα αποτυπώματα άνθρακα .

Οι δορυφόροι Pléiades Neo της Airbus θα παρέχουν εικόνες υψηλής ανάλυσης στις επαρχίες Ranong και Chumphon της νότιας Ταϊλάνδης, οι οποίες θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι τα δέντρα που έχει φυτέψει η Nestle σε περιοχές προμηθειών θα αναπτυχθούν μακροπρόθεσμα, δήλωσε η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο.

«Η πράσινη ταξινόμηση της ΕΕ (Ευρωπαϊκής Ένωσης) αγγίζει πολλά σημεία και ένα σημείο που έρχεται όλο και περισσότερο στο τραπέζι σήμερα είναι το σημείο των τοπίων», είπε ο Magdi Batato, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής Επιχειρήσεων της Nestle. «Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αφαιρέσουμε τον άνθρακα μέσω της αποκατάστασης των τοπίων».

Το παγκόσμιο πρόγραμμα αναδάσωσης της Nestle, βασικό μέρος του στόχου της για καθαρές μηδενικές εκπομπές για το 2050, στοχεύει να φυτέψει και να αναπτύξει 200 εκατομμύρια δέντρα στην αλυσίδα εφοδιασμού της ελβετικής εταιρείας μέχρι το 2030. Η εταιρεία το 2022 εξασφάλισε 12,4 εκατομμύρια δέντρα μέσω έργων αναδάσωσης στην Αυστραλία, την Κίνα, τη Γκάνα και την Ταϊλάνδη, είπε.

Ο κατασκευαστής των KitKat, του Nescafe και των κύβων Maggi ανακοίνωσε ότι οι δορυφόροι θα παρακολουθούν περισσότερα από 150.000 σκιερά δέντρα σε φάρμες από όπου προμηθεύεται τον καφέ σε μια περίοδο 20 ετών.

Τα σκιερά δέντρα βοηθούν στην πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης των φυτών καφέ στον ήλιο, αυξάνουν την απόδοση και την παραγωγικότητα μακροπρόθεσμα, ενώ αφαιρούν επίσης τον άνθρακα από την ατμόσφαιρα, είπε η εταιρεία.

«Σκοπεύουμε να δεσμεύσουμε 200.000 μετρικούς τόνους άνθρακα κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του έργου», δήλωσε ο Benjamin Ware, παγκόσμιος επικεφαλής για το κλίμα και την αειφόρο προμήθεια της Nestle. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία πίστευε ότι ένας τόνος άνθρακα μπορεί να «βυθιστεί» με έξι σκιερά δέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ