Ανοδική πορεία για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδική πορεία για το ευρώ έναντι του δολαρίου
Το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1235 δολ. από το επίπεδο των 1,1194 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Καθημερινά διευρύνεται η ομάδα των θεσμικών επενδυτών, η οποία προβλέπει ανατίμηση του ενιαίου νομίσματος. Μετά τη Morgan Stanley, Bank of America και Citigroup, σήμερα η HSBC αναθεώρησε τις προβλέψεις της προς τα πάνω για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, μέχρι το τέλος του έτους.

Οι περισσότεροι απο τους παραπάνω εδράζουν τις προβλέψεις τους στην εκτίμηση για την μη διεύρυνση της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,18% από 8,25% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,58% να διαμορφωθεί στο 7,60% από 7,65% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους μειώθηκε οριακά στο 0,143% από 0,145%, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 0,078%, στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,029%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο -0.0141%, τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,113%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ