Κινέζος πρωθυπουργός:«Ο Πειραιάς λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη»

Κινέζος πρωθυπουργός:«Ο Πειραιάς λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη»
Για ένα κοινό σχέδιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει και το λιμάνι του Πειραιά μίλησαν ο Κινέζος πρωθυπουργός με τον Έλληνα ομόλογο του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Λι Κετσιάνγκ για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κίνα σε διάφορους τομείς, και ιδιαίτερα για το έργο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Λι Κετσιάνγκ μίλησε ιδιαίτερα για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ελλάδα, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημασία που αποδίδει ο κ. Τσίπρας για τους δεσμούς των δυο χωρών και την υποστήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο να προχωρήσουν τα έργα στον Πειραιά.

Στη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κινέζος πρωθυπουργός τόνισε πως πρόθεση είναι να μετατραπεί ο Πειραιάς σε λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Πρόσθεσε, δε, πως θα είναι μια «win-win» συμφωνία για την Κίνα και την Ελλάδα.

«Η φιλία της Ελλάδας με την Κίνα έρχεται από το απώτατο παρελθόν και η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να γίνει ο στρατηγικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Ελπίζω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η Express Line», φέρεται να είπε σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ