Οπου φύγει- φύγει οι Αθηναίοι - Πασχαλινή απόδραση με κάθε μέσο - Αυξημένη κίνηση κι έκτακτα μέτρα

Οπου φύγει- φύγει οι Αθηναίοι - Πασχαλινή απόδραση με κάθε μέσο - Αυξημένη κίνηση κι έκτακτα μέτρα

Από τις μεγαλύτερες πασχαλινές έξοδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή. Αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα και αύριο με τους πολίτες να εγκαταλείπουν μαζικά τις πόλεις προκειμένου να περάσουν τις γιορτές στην επαρχία και στα νησιά.

Αυξημένη είναι η κίνηση στις Εθνικές Οδούς. Γεμάτα αναχωρούν και τα πλοία από τα λιμάνια. Μόνο από τον Πειραιά φευγουν σήμερα 19 πλοία. Οι προορισμοί που παρουσιάζουν και φέτος μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η απόδραση με υπεραστικά λεωφορεία εξελίσσεται με 510 δρομολόγια τα οποία έχουν προγραμματιστεί για Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στον Κηφισό. Η πληρότητα στα λεωφορεία αγγίζει το 100%. Μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν τα δρομολόγια που αναχωρούν για Πάτρα και Θεσσαλονίκη, όπου η αύξηση των δρομολογίων αγγίζει το 300% .

Στα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 230.000 οχήματα έχουν περάσει στις δύο εθνικές οδούς.

Από το Σάββατο του Λαζάρου, η κίνηση είναι αυξημένη κατα 20%, συγκριτικά με πέρυσι.

Στο μεταξύ, εντατικοί είναι οι έλεγχοι από την Τροχαία για τους εκδρομείς του Πάσχα που μετακινούνται οδικώς προς την Περιφέρεια. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 23.281 οδικές παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Ήδη βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και θα κορυφωθούν από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (13/4) και το πρωί της Μ. Παρασκευής (14/4). Ανδρες τις Τροχαίας θα βρίσκονται σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε σταθμούς διοδίων, σε λιμάνια και σταθμούς των ΚΤΕΛ, ενώ η επιτήρηση θα είναι και εναέρια.

Τα πλοία αναχωρούν από τα λιμάνια με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%. Στο λιμάνι του Πειραιά, συγκεκριμένα στην πύλη Ε-7, βρέθηκε σήμερα το πρωί, Μ. Πέμπτη 13/04, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε δηλώσεις του τόνισε ότι έως σήμερα έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί όχι μόνο σε τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας. «Η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατών, αλλά και των πληρωμάτων, είναι πάντα σταθερή μας προτεραιότητα» πρόσθεσε.

Την Μ. Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο 7 δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13/04/2023 έως 16/4/2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95%, ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ