Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη - Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη - Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή - Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί 

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με χιλιάδες διαδηλωτές να συγκεντρώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Την ίδια ώρα ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός, ενώ ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας όπου είναι απροσπέλαστο είναι αυτή την λόγω των συλλαλητηρίων.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, συνδικάτων και εργατικών κέντρων

Ήδη στο κέντρο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου προκειμένου να συμμετάσχει στην κινητοποίηση. Οι διαδηλωτές κρατούν πλακάτ με συνθήματα έξω από τη Βουλή.

Η συγκέντρωση απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα. Νωρίτερα τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός ενώ για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών, το μετρό λειτουργεί 12:00 με 18:00. Ηλεκτρικός και τραμ κυκλοφορούν 11 με 17:00 Ωστόσο, με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή που πραγματοποιούν συνδικάτα και εργατικά κέντρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ