Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φθιώτιδα

 Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φθιώτιδα

Η φωτιά εξερράγη ταυτόχρονα σε τρία σημεία λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού

Την οριοθέτηση της φωτιάς πέτυχαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Συκά της Φθιώτιδας όταν οι φλόγες έφτασαν λίγα μέτρα μακριά από σταυλικές εγκαταστάσεις και τα πρώτα σπίτια.

Η επέμβαση των δύο αεροσκαφών τύπου PGL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και οι βολές από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που ήρθε από την Αγχίαλο απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και οι επίγειες δυνάμεις με 35 πυροσβέστες, 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου μπόρεσαν να ελέγξουν την πορεία της και να αποτρέψουν την επέκταση της.

Συγχρόνως υδροφόρες από το δήμο Λαμίας και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βοήθησαν να δημιουργήσουν προσβάσεις, έτσι ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις απρόσκοπτα να περιορίσουν την καταστροφική πορεία των τριών μετώπων και στη συνέχεια να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Να θυμίσουμε ότι η φωτιά εξερράγη ταυτόχρονα σε τρία σημεία λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού με όποιο μέσο μπορούσαν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουν και τα σπίτια τους αλλά και τις σταυλικές εγκαταστάσεις μέχρις ότου βρεθούν στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είτε από τον έδαφος, είτε από τον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ