ΓΣΕΕ: Άλλος ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στον Αλμυρό Βόλου

ΓΣΕΕ: Άλλος ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στον Αλμυρό Βόλου

«Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πλέον την τραγική κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ

«Ακόμη ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εχθές, πέφτοντας από ύψος 15 μέτρων, κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης σε καρνάγιο στον Αλμυρό Βόλου» επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), σημειώνοντας ότι για τη Συνομοσπονδία τα λόγια στέρεψαν.

«Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πλέον την τραγική κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και η κραυγή αγωνίας μας δυστυχώς δεν εισακούεται. Έχουμε κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, έχουμε στείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν έχει γίνει και η λίστα των νεκρών και των τραυματιών εργαζομένων ημέρα με την ημέρα μεγαλώνει» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Και προσθέτει: «Την προηγούμενη εβδομάδα, χειριστής σε τεχνικό έργο έπεσε στον γκρεμό με το μηχάνημά του. Πλέον, έχουμε έναν νεκρό εργαζόμενο την εβδομάδα. Τα θύματα από εργατικά δυστυχήματα μέσα στην τελευταία διετία διπλασιάστηκαν».

«Τι γίνεται με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ στους χώρους εργασίας; Τι γίνεται με την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία; Τι γίνεται με την απόδοση ευθυνών με τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα;» διερωτάται η ΓΣΕΕ.

«Κρίσιμα ερωτήματα τα οποία δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε μια καθημερινότητα με νεκρούς εργαζόμενους και την πολιτεία να παραμένει άπραγη και απαθής» τονίζει η Συνομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ