Θεσσαλονίκη: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές

 Θεσσαλονίκη: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές


Tο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής παρακολούθησαν οι μαθητές της έκτης τάξης του 92ου Δημοτικού Σχολείο

 

 

Περισσότεροι από 1500 μαθητές που φοιτούν σε πάνω από σαράντα σχολεία εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το 2019 -και με μία αναγκαστική διακοπή λόγω πανδημίας- μέσα στην τάξη τους μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Το πρωί, το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής παρακολούθησαν οι μαθητές της έκτης τάξης του 92ου Δημοτικού Σχολείου. Στη σχολική αίθουσα, μαζί με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν επιμεληθεί το πρόγραμμα, βρέθηκε κι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, που μίλησε με τα παιδιά για θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν ως ποδηλάτες, ως πεζοί κι ως επιβάτες αλλά και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που θα πρέπει να επιδεικνύεται απέναντι σε ανθρώπους με αναπηρίες και σε εμποδιζόμενα άτομα.

«Απευθυνόμαστε στα παιδιά, στους αυριανούς οδηγούς, μιλώντας σε αυτά για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Είναι πράγματι πολύ σημαντικό, είναι ό,τι καλύτερο, η εκπαίδευση για τα θέματα αυτά να ξεκινά από μικρές ηλικίες», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Κοσμοπούλου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, για δράσεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ