Γ. Πατούλης: Η Αττική μπήκε πλέον στην περίοδο της ανακύκλωσης

Γ. Πατούλης: Η Αττική μπήκε πλέον στην περίοδο της ανακύκλωσης

Δράση «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής»

 

«Ξεκινήσαμε και προχωράμε. Η Αττική μπήκε πλέον στην περίοδο της ανακύκλωσης», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τη λαϊκή αγορά του Γαλατσίου, όπου βρέθηκε τα πρωί στο πλαίσιο της δράσης «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», ενώ καλεί τους πολίτες να δώσουν αξία στα σκουπίδια τους και βρίσκοντας «το πράσινο σημείο, να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν».

Στο πλάι του παράγοντες της αγορές, καθώς και εξειδικευμένα στελέχη τα οποία εξηγούν στους πολίτες τη λειτουργία του πράσινου σημείου, της ειδικής εγκατάστασης για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και των λοιπών υλικών, η οποία θα συνεχιστεί έως τις 24 Μαΐου σε 20 λαϊκές ημερησίως, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού προγράμματος της περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ για την προώθηση της ανακύκλωσης και της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.

«Από τις λαϊκές της Αττικής, μαζί με τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τους πολίτες θα συμβάλουμε για ένα καλύτερο περιβάλλον μέσα από τη σωστότερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων», επισήμανε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την θετική πορεία της Αττικής, «όχι θάβοντας τα σκουπίδια αλλά ανακυκλώνοντας και παράγοντας και προϊόντα τα οποία θα είναι χρήσιμα για τον ίδιο τον άνθρωπο».

Ευχαρίστησε τα στελέχη τα οποία πλαισιώνουν την ειδική εγκατάσταση για να ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με την διαλογή στη πηγή και την ανταποδοτικότητα που καθιερώνεται μέσω της εγγραφής τους και των πόντων που θα συγκεντρώνει ο καθένας από τα ανακυκλωμένα υλικά, αποκτώντας αντίστοιχη αγοραστική δύναμη σε διάφορα καταστήματα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η διαδικασία της ανταποδοτικότητας θα ωθήσει τους καταναλωτές τον επόμενο μήνα να συγκεντρώνουν και να φέρνουν τα ανακυκλώσιμα προϊόντα από το σπίτι στη λαϊκή, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον

Στην παρέμβαση του πρόεδρου του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Αθηνών Αντώνη Τριανταφυλλόπουλου για ανεπάρκεια υποδομών ικανών να ανακυκλώνουν το σύνολο των υλικών (μέταλλα, λάδια, ρούχα κά), ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι η «περιφέρεια εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ 200 εκατ. μέσω των οποίων θα υπάρξουν χιλιάδες γωνιές ανακύκλωσης, ενώ οι δήμοι ενισχύονται ήδη με εξειδικευμένα οχήματα για τα βιοαπόβλητα και δεκάδες χιλιάδες καφέ κάδους που τους μοιράζει». Επίσης, θετική ήταν η απάντηση του κ. Πατούλη και στο αίτημα του προέδρου του Σωματείου, να αποδίδεται στους παραγωγούς το κομπόστ «μια που είναι και πανάκριβο και δύσκολο να βρεθεί, για να καλλιεργούν τα προϊόντα».

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος βεβαίωσε για τη συνδρομή του κλάδου στις λαϊκές, η οποία ξεκίνησε «εδώ και 4-5 χρόνια, σε πειραματικό στάδιο με τους καφέ κάδους για την παραγωγή κομπόστ», λέγοντας: «Βρισκόμαστε δίπλα στους δήμους και τώρα την περιφέρεια να βοηθήσουμε, να αλλάξει η εικόνα η πόλη μας, να καταλάβει ο κόσμος τη σημασία της ανακύκλωσης στην καθημερινή ζωή, για το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη μας, σε όλα τα επίπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ