Θ. Πλεύρης: Προανήγγειλε νομική δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Θ. Πλεύρης: Προανήγγειλε νομική δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στην οποία μίλησε για την περίπτωση χορήγησης μεγάλης ποσότητας της ουσίας κεταμίνης στο παιδί από το ιατρικό προσωπικό, η οποία επέφερε τελικώς τον θάνατό του.

«θα κινηθούμε νομικά εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές», ανέφερε σε συνέντευξή του, ο υπουργός.

Όπως δήλωσε στον Realfm 97,8 «Το τι έχει πράξει θα το βρει η δικαιοσύνη. Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει όλους, Εγώ ως νομικός σέβομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που είναι κατηγορούμενος ό,τι κι αν έχει κάνει. Δεν θα επιτρέψω όμως στο όνομα καμίας υπερασπιστικής γραμμής να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Συμπλήρωσε δε, ότι «Επειδή έχω ακούσει τις αναφορές που γίνονται τις δημοσιογραφικές, άμεσα θα αναζητήσουμε με τον νόμιμο τρόπο να δούμε τι έχει ειπωθεί και αν έχουν ειπωθεί αυτά που περιγράφονται και ακούμε θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί γιατρούς».

«Ήδη σας λέω έχω δώσει την εντολή προκειμένου να συλλεγούν τα στοιχεία, γιατί η ανάκριση έχει μια μυστικότητα και πρέπει με νόμιμο τρόπο να παραλάβουμε τι έχει ειπωθεί σε βάρος του νοσοκομείου και αν έχουν ειπωθεί αυτά που επιβεβαιώνονται από τις δημοσιογραφικές πηγές. Θα λογοδοτήσει όχι μόνο για τις τυχόν απεχθείς πράξεις που κατηγορείται αλλά και για συκοφαντίες σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ