Καιρός: Επιδείνωση από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Επιδείνωση από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες

 

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να πλήξουν μέσα στην ημέρα τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Παράλληλα χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι με καταιγίδες

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια και βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ