Στο Ναύπλιο η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας χάντμπολ

 Στο Ναύπλιο η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας χάντμπολ

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης που θα φιλοξενήσει μια Διεθνή Αθλητική Ομοσπονδία


Στο Ναύπλιο θα «χτυπάει πλέον η καρδιά» του χάντμπολ της Μεσογείου, καθώς εκεί θα μεταφερθεί η έδρα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (Mediterranean Handball Confederation). Η μεταφορά αυτή του «αρχηγείου» της MHC από τη Ρώμη στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους επισφραγίστηκε από την υπογραφή του σχετικού μνημονίου από τον δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Κωστούρο, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση ήταν ακόμη ο πρόεδρος της MHC Ζόραν Ραντόιτσιτς, ο βουλευτής Αργολίδας, Ιωάννης Αδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ιωάννης Μαλτέζος, ο γενικός γραμματέας της MHC Κώστας Σταματιάδης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Κώστας Γκαντής, ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την εγκατάσταση της έδρας της MHC, το Ναύπλιο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Νομού Αργολίδας καθίσταται το κέντρο του Μεσογειακού χάντμπολ, ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης που θα φιλοξενήσει μια Διεθνή Αθλητική Ομοσπονδία.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος, δήλωσε: «Από σήμερα η νέα έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (Mediterranean Handball Confederation) θα είναι στο Ναύπλιο. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που θα συνυπογράψω αυτό το μνημόνιο συνεργασίας. Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει να πρωτοπορεί και το 2022 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για το Δήμο μας. Το άθλημα του χάντμπολ αν και στην Αργολίδα αναπτύσσεται και είναι ευρέως διαδεδομένο μέσα από τις επιτυχίες του Διομήδη Άργους και τη διαρκώς ανοδική πορεία του Πολυνίκη Ναυπλίου, στόχος μας πλέον είναι με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων να εξελιχθεί και να γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμο στις νέες γενιές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε σθεναρά προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από τον νέο μας ρόλο για να βρει τον χώρο που του αξίζει ώστε οι Αξίες και τα Ιδεώδη που πρεσβεύει ο Αθλητισμός να προβάλλονται πιο έντονα και να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Αγαπητέ Δήμαρχε, είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι στο Ναύπλιο, σε έναν εμβληματικό χώρο, στο πρώτο Βουλευτήριο για να υπογράψουμε το μνημόνιο για την μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης από την Ρώμη στο Ναύπλιο. Τα οφέλη για την περιοχή είναι πολλά, και οικονομικά αλλά και ο μηχανισμός προβολής μέσω του αθλήματος είναι επίσης πολύ δυνατός όπως και ο μηχανισμός προώθησης των επιχειρήσεων. Η δυναμική του αθλήματος στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, με τα παιδιά να ακολουθούν το άθλημα και να τους δίνεται κίνητρο. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την δουλειά που έγινε από τον Δήμο, την Περιφέρεια αλλά και την ομοσπονδία Χειροσφαίρισης για να έρθει η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας στο Ναύπλιο. Είναι αυτονόητη η στήριξη μας με τις δυνάμεις που διαθέτει το Υπουργείο και η Πολιτεία. Η σημερινή μέρα είναι ένα ιδανικό ξεκίνημα για το 2022 και είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πολλά και εξαιρετικά αθλητικά γεγονότα. Καλή Χρονιά και πολλά συγχαρητήρια σε όλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ