ΕΜΥ - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΕΜΥ - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο θα επηρεάσουν και την Αττική.

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για νέα επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, αλλά και οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι. Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο θα επηρεάσουν και την Αττική.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Από σήμερα, Πέμπτη, το βράδυ και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή:

Μέχρι το μεσημέρι: Οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά. Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.

Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Παράλληλα, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ. Την Παρασκευή στο Αιγαίο, μάλιστα, θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ