ΕΕΕΠ: Επέβαλε όριο στοιχηματισμού στα ματς της Super League 2 - Ενδείξεις χειραγώγησης αγώνων

ΕΕΕΠ: Επέβαλε όριο στοιχηματισμού στα ματς της Super League 2 - Ενδείξεις χειραγώγησης αγώνων

Τι αναφέρει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων σε ανακοίνωση της

Όρια σε ότι αφορά το ποσό που θα μπορεί να στοιχηματίσει κάποιος στους αγώνες της Super League 2, επέβαλε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), λόγω ενδείξεως χειραγώγησης αγώνων.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, διευκρινίζεται ότι η απόφαση ελήφθη αφού μελετήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, που αξιολόγησε αναφορές και συμπέρανε ότι υπάρχουν οι ενδείξεις που απαιτούνται για να ληφθούν προληπτικά όρια στοιχηματισμού.

Η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ:

«Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, με την με αριθμό 600/07.10.2021 απόφασή της, προέβη στην επιβολή στοιχηματικών ορίων για την κατηγορία Super League 2 του Εθνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει το άρθρο 16 του νόμου 4809/2021.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση η Ε.Ε.Ε.Π. θέτει όρια στοιχηματισμού για το pre game στοίχημα έως 600 ευρώ ανά στοίχημα και για το Live στοίχημα έως 300 ευρώ ανά στοίχημα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για την έκδοση της απόφασης αυτής η Ε.Ε.Ε.Π. έλαβε υπόψη τα στοιχεία και τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), η οποία κατά το προηγούμενο διάστημα αξιολόγησε τις σχετικές αναφορές καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις ώστε να ληφθούν προληπτικά όρια στοιχηματισμού.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό αφού αποτελεί την πρώτη απόφαση η οποία εκδίδεται ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και της Ε.Ε.Ε.Π., με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, της διασύνδεσης της χειραγώγησης αυτής με τον αθλητικό στοιχηματισμό και την προστασία του κοινού και των παικτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ