Πυρκαγιά στην Κερατέα: Πέταξαν φωτοβολίδες στο δάσος και ξέσπασε φωτιά (vid)

Πυρκαγιά στην Κερατέα: Πέταξαν φωτοβολίδες στο δάσος και ξέσπασε φωτιά (vid)

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις δύο τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα.

Συναγερμός σήμανε μέσα στη νύχτα από φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Δασκαλειό, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά να κάνει λόγο για εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά.

Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπαλκόνι του, δήλωσε στην ΕΡΤ πως είδε με τα ίδια του τα μάτια ένα αυτοκίνητο αρχικά να κινείται στην πλαγιά και στη συνέχεια, αφού έκανε αναστροφή και απομακρύνθηκε, να κάνει ρίψη φωτοβολίδων.

Πυρκαγιά στα Βίλια: Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η πρώτη φωτοβολίδα κατέληξε στη θάλασσα ενώ έπειτα από λίγο, έγινε ρίψη δεύτερης φωτοβολίδας η οποία έπεσε στο σημείο που κινούνταν προηγουμένως το όχημα και αμέσως ξέσπασε φωτιά. Ο ίδιος εικάζει πως τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πλαγιά. Μάλιστα ήταν αυτός που κάλεσε την πυροσβεστική, ενώ μαζί με τον γιο του πάλευε με τις φλόγες μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβέστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ