Εκκενώσεις οικισμών σε Εύβοια, Γρεβενά, Φωκίδα και Δροσοπηγή

 Εκκενώσεις οικισμών σε Εύβοια, Γρεβενά, Φωκίδα και Δροσοπηγή


Αλλεπάλληλα  μηνύματα από 112 για τις πυρκαγιές

 


Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται σε Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία, Αγκάλη Ευβοίας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην σε Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία, Αγκάλη Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Μαντούδι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Η προληπτική εκκένωση τον οικισμών Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο, Νησί και Σαρακίνα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών αποφασίστηκε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στον δήμο Δεσκάτης βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Τρίτη, πυρκαγιά σε δασική έκταση, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμερα αναζωπυρώθηκε. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

“ Παρακαλούμε τους κατοίκους των ανωτέρω οικισμών για την κατανόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνσή τους”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Δροσοπηγή να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην Ελαία Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς 'Αγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ελαία Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς 'Αγιο Σπυρίδωνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Καλλιθέα Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς 'Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην Καλλιθέα Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα». Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ