Νέα ψηφιακή υπηρεσία για την πρόσβαση μηχανικών στο Κτηματολόγιο

Νέα ψηφιακή υπηρεσία για την πρόσβαση μηχανικών στο Κτηματολόγιο

Ενημερωτικό σεμινάριο για ΟΤΑ για τις διαδικασίες του νέου Κτηματολογίου

 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για ψηφιακά θέματα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος, μετά τα εγκαίνια του νέου κτηματολογικού γραφείου στα Τρίκαλα, επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.
Από εδώ από το δημαρχείο Τρικάλων είμαι στην ευχάριστη θέση να δώσω δυο ανακοινώσεις, ανέφερε ο κ. Στύλιος και εξήγησε:

«Η πρώτη είναι ότι σε συμφωνία και σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ -που είναι μαζί μου δίπλα- θα διοργανώσουμε ένα σεμινάριο (webinar) μεταξύ του Κτηματολογίου, των δήμων, των μηχανικών των δήμων ούτως ώστε να ενημερωθούν για τις διαδικασίες του νέου Κτηματολογίου, να ενημερωθούν για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνονται οι δηλώσεις των δημοτικών ιδιοκτησιών στην κτηματογράφηση, στο Κτηματολόγιο, και έτσι να υπάρξει μια επικοινωνία που θα ωφελήσει και τους δήμους και το Κτηματολόγιο αλλά τελικώς θα ωφεληθεί η χώρα και οι πολίτες".

Η δεύτερη ανακοίνωση, σύμφωνα με τον κ. Στύλιο, είναι η εξής:

«Ετοιμάζουμε στο Κτηματολόγιο μια νέα ψηφιακή υπηρεσία, μια διαλειτουργικότητα, όπου θα δώσουμε σε διαπιστευμένους μηχανικούς του Δημοσίου και στους μηχανικούς των δήμων τη δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του Κτηματολογίου. Συνεπώς, πολύ απλά ο μηχανικός του Δήμου Τρικάλων θα μπορεί από το γραφείο του, από εδώ, να έχει πρόσβαση στο Κτηματολόγιο και ό,τι χρειαστεί, ένα διάγραμμα, να μπορεί να το εκτυπώσει και να το έχει πολύ γρήγορα άμεσα και στη διάθεση του δημάρχου για να προχωρήσει στον σχεδιασμό του για την πόλη. Αυτές είναι ειδικές δύο ανακοινώσεις για όλη την Ελλάδα».

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι μέγιστης σημασίας η συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Και τούτο διότι, μετά τη συζήτηση και με τον υπουργό κ. Πιερρακάκη, προχωρά η προσπάθεια, να προασπίζουν οι ΟΤΑ τα δικαιώματα και τις ιδιοκτησίες δήμων και, κατ' επέκταση, των ιδιωτών» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ επισήμανε τη δυνατότητα ενημέρωσης όλων, μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, τονίζοντας τη σημασία των δράσεων για την ψηφιακή Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Τρικκαίων και στελέχη του Δήμου και της e-trikala παρουσίασαν στον υφυπουργό και τον πρόεδρο της “Ελληνικό Κτηματολόγιο” Δημήτρη Σταθάκη, δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος, στο control room του Smart Trikala, με έμφαση στο GIS και σε πολεοδομικές εφαρμογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ