Ιωάννης Ζήσης: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ (video)

Ιωάννης Ζήσης: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ (video)

Οι δηλώσεις του Έλληνα που κατέβηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ, μετά την «εκτροπή» της πτήσης της Ryanair

Ανάμεσα στους Λευκορώσους επιβάτες που κατέβηκαν στο αερόδρομιο του Μινσκ, κατά τη διάρκεια της πτήσης θρίλερ της Rynair, ήταν και ένας Έλληνας. Πρόκειται για τον Ιωάννη Ζήση, του οποίου η σύζυγος είναι από τη Λευκορωσία και αυτός ήταν ο λόγος που αποβιβάσθηκε στο Μινσκ, που ήταν και ο αρχικός προορισμός του.

«Είχα πτήση από το Βίλνιους για το Μινσκ. Ήθελα να επισκεφθώ τη σύζυγό μου. Δεκαπέντε λεπτά πριν από την προσγείωση ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και θα προσγειωθούμε στο Μινσκ. Κι έτσι έγινε, προσγειωθήκαμε στο Μινσκ», ισχυρίστηκε ο Ζήσης, σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν είναι, σύμφωνα με την τηλεόραση της Λευκορωσίας, μία γυναίκα που ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με το προφίλ του Ιάσονα Ζήση στο LinkedIn, κατάγεται από την Πάτρα, είναι καθηγητής στον τομέα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε Πανεπιστήμιο στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και μιλά αγγλικά και γαλλικά.

«Πιστεύουμε ότι από το αεροπλάνο κατέβηκαν και πράκτορες της KGB»

Νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg είχε μεταδώσει ότι εκτός από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του άλλοι τρεις επιβάτες της πτήσης της Ryanair κατέβηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ ξανά στο αεροπλάνο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται πηγή κοντά στις έρευνες ανάμεσα στους τρεις επιβάτες ο ένας είναι Έλληνας και οι άλλοι δύο από τη Λευκορωσία.

Ο λόγος της αποβίβασης των τριών αυτών επιβατών, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός, είπε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

“Πιστεύουμε ότι από το αεροπλάνο κατέβηκαν και πράκτορες της KGB”, ανέφερε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο RTE ο CEO της Ryanair Μάικλ Ο’λίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ