Πυρκαγιά στην Κορινθία: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες - Η φωτιά πλησιάζει το Αλεποχώρι

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες - Η φωτιά πλησιάζει το Αλεποχώρι

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Σχίνο Κορινθίας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Οι συνθήκες γίνονται ακόμα πιο δύσκολες καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν και δυσχεραίνουν την επιχείρηση.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά, που δεν έχει ενιαίο μέτωπο, στην Κορινθία. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες (19.05.2021) στον Σχίνο, όμως οι άνεμοι την «έστειλαν» προς το Αλεποχώρι και πλέον κινείται προς Μέγαρα και έχει “περάσει” στην Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Πυρκαγιά στην Κορινθία: Ο καπνός έφτασε έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία

Νέα αναζωπύρωση και μήνυμα από το «112» για εκκένωση

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, οι άνεμοι εντάθηκαν ξανά και προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον ανατολικά προς τα Μέγαρα και εξαιτίας της εξέλιξης αυτής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν κι άλλοι 6-7 οικισμοί. Ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα, που τους καλεί να απομακρυνθούν άμεσα προς τα Μέγαρα!

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους. Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Αυτήν την ώρα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση Αλεποχωρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Σχινό, στο ύψος του 21ου χλμ επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι και στην οδό Χρυσανθέμων στην περιοχή Δελφίνια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ