Ναυτιλία: 24ωρη απεργία στις 28/2 στα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνας – Λαυρίου

Ναυτιλία: 24ωρη απεργία στις 28/2 στα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνας – Λαυρίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρά στις 28 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνας – Λαυρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της οι ναυτικοί διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματα, την υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις καθώς και μέτρα για την αντιμετωπιση της ακρίβειας.

Κλιμάκια του διοικητικού συμβουλίου επισκέπτονται καθημερινά τα πλοία που βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου στα οποία θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία και όπως τονίζει η ΠΕΝΕΝ η «ανταπόκριση του κλάδου στο κάλεσμα μας είναι καθολική γεγονός που προμηνύει ότι κανένα πλοίο στα προαναφερόμενα λιμάνια δεν θα λύσει κάβους και κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί κατά το χρόνο που ισχύει η απεργία μας».

Τα αιτήματα

Η ΠΕΝΕΝ ζητά να παρθούν μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, να υπογραφούν παντού Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) με ουσιαστικές αυξήσεις, να αντιμετωπισθούν τα εργασιακά προβλήματα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να δοθούν πίσω τα κλεμμένα στους συνταξιούχους, να σταματήσει η φοροληστεία στα εισοδήματα!

Κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα βρίσκονται στα τρία λιμάνια από τις 5:30 το πρωί στις 28/2/24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ