Δημήτρης Λιγνάδης: Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο - Ένταση και αποδοκιμασίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο - Ένταση και αποδοκιμασίες

«Ντροπή σας ξεφτίλες, αφήνετε έναν βιαστή ελεύθερο», ξέσπασαν μέλη του ακροατηρίου απευθυνόμενοι στον πρόεδρο στο άκουσμα της απόφασης

Την αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δημήτρης Λιγνάδης: Κάθειρξη 12 ετών για τους δύο βιασμούς - Κανένα ελαφρυντικό στον σκηνοθέτη

Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, όπως αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα (Τετάρτη 13/3) ο γνωστός σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού, για τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Οι όροι και η εγγύηση των 30.000 ευρώ

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης επιβάλλοντάς του, τους εξής όρους: Απαγόρευση εξοδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η παραπάνω απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 4-3. Ειδικότερα, δύο δικαστές και δύο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, ενώ κατά τάχθηκαν δύο ένορκοι και μία δικαστής.

Οργή και αποδοκιμασίες: «Ντροπή σας ξεφτίλες»

Στο άκουσμα της απόφασης, μέλη του ακροατηρίου ξέσπασαν, φωνάζοντας στην πρόεδρο: «Ντροπή σας ξεφτίλες, έχετε παιδιά, αφήνετε ελεύθερο έναν βιαστή παιδιών»

Αποδοκιμασίες δέχθηκαν η Ελένη Κούρκουλα, συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη Λιγνάδη από παρευρισκόμενους στη δικαστική αίθουσα. «Ντροπή σας, αίσχος, οι βιαστές έξω από τη φυλακή».

Η γνωστή ηθοποιός, που για άλλη μια φορά βρέθηκε στο πλευρό του φίλου της, Δημήτρη Λιγνάδη, έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών και κατά την αποχώρησή της από το δικαστήριο.


Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών δύο ενόρκων και μιας συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η ποινή.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον σκηνοθέτη ομόφωνα ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ευρώ.

Αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, χορήγησε στον Δημήτρη Λιγνάδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ρίχνοντας αυλαία σήμερα στην πολύκροτη αυτή δίκη έπειτα από 31 συνολικά συνεδριάσεις.

Ο κατηγορούμενος άκουσε αμίλητος την σχετική απόφαση της έδρας.


Η απόφαση ελήφθη με 4-3 πλειοψηφία. Δύο δικαστές και δύο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, ενώ κατά τάχθηκαν δύο ένορκοι και μία δικαστής.

Στο άκουσμα της απόφασης, μέλη του ακροατηρίου ξέσπασαν, φωνάζοντας στην πρόεδρο: «Ντροπή σας, έχετε παιδιά, αφήνετε ελεύθερο έναν βιαστή παιδιών».

Το δικαστήριο άφησε έτσι ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη, επιβάλλοντάς του, τους εξής όρους: Απαγόρευση εξοδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Νωρίτερα, κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού, για τις οποίες δικάστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ