Δημήτρης Λιγνάδης: Κάθειρξη 12 ετών για τους δύο βιασμούς - Κανένα ελαφρυντικό στον σκηνοθέτη

Δημήτρης Λιγνάδης: Κάθειρξη 12 ετών για τους δύο βιασμούς - Κανένα ελαφρυντικό στον σκηνοθέτη

Με οριακή πλειοψηφία οι αποφάσεις στη δίκη του Δημήτρη Λιγναδη - Σε καμία απόφαση δεν υπήρξε πλήρης ομοφωνία δικαστών και ενόρκων.

Την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για την συγχώνευση της ποινής σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη, δέχτηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Νωρίτερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε κάθειρξη 15 ετών συνολικά. Συγκεκριμένα για την περίπτωση του βιασμού σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, το δικαστήριο επέβαλλε ( με πλειοψηφία 4-3) ποινή πέντε ετών. Σημειώνεται ότι τα πέντε έτη είναι μάλιστα η κατώτατη προβλεπόμενη ποινή).

Ενώ για την υπόθεση βιασμού ενός 17χρονου ουκρανικής καταγωγής, που φιλοξενούσε στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο, το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με επίσης οριακή πλειοψηφία 4-3.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δημήτρη Λιγνάδη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει κάθειρξη 12 ετών για κάθε πράξη.

Συγκεκριμένα, ομόφωνα απερρίφθη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ με πλειοψηφία 5-2 απερρίφθη το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ