Δίκη Λιγνάδη: Εντάσεις, αντεγκλήσεις και μία σύλληψη στην κατάθεση του Νίκου Σ.

Δίκη Λιγνάδη: Εντάσεις, αντεγκλήσεις και μία σύλληψη στην κατάθεση του Νίκου Σ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μέλος του ακροατηρίου συνελήφθη, όταν άρχισε να βιντεοσκοπεί τη διαδικασία με το τηλέφωνο του.

Με εντάσεις και λεκτικές αντεγκλήσεις για μία ακόμα φορά συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μέλος του ακροατηρίου συνελήφθη, όταν άρχισε να βιντεοσκοπεί τη διαδικασία με το τηλέφωνο του.

Σήμερα συνεχίστηκε η κατάθεση του Νίκου Σ., ο οποίος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για παραγεγραμμένη πράξη βιασμού, με τον μάρτυρα να δέχεται ερωτήσεις από την υπεράσπιση με τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας να καταγγέλλουν παρελκυστικές ερωτήσεις.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο μάρτυρας και έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικό. Ο μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει κάποιες εξ αυτών, με τους τόνους να ανεβαίνουν στη δικαστική αίθουσα.

Μάρτυρας: Μην μπερδεύστε, αυτό παραπέμπει. Είναι σκιά από κλαδί.

Υποστήριξη κατηγορίας: Μόνο πέη βλέπει μπροστά του…

(Γέλια από το ακροατήριο)

Υπεράσπιση: Θα κλάψετε πολύ πίκρα όλοι εσείς. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Ακροατήριο: Μας απειλεί; Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα;

Μάρτυρας: Έτσι εκφράζομαι εγώ. Πάντως όχι με μεταλλικές ράβδους.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Μπορείτε να αγοράσετε ορισμένα από αυτά αν θέλετε κι να ενισχύσετε την προσπάθεια…

(Γέλια στο ακροατήριο)

Μάρτυρας: Ο τρόπος ερωτήσεων είναι σεξιστικός και ρατσιστικός και δεν δέχομαι να απαντήσω

Υποστήριξη κατηγορίας: Είναι για να ξεφτιλίσει το μάρτυρα και να βγάλει όλα το ομοφοβικά ενώ υποστηρίζει αυτόν υποστηρίζει. Έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι!

Πρόεδρος: Άλλη ερώτηση.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του Δημ. Λιγνάδη έγινε επίσης λόγος για μία ακόμα φορά για σκευωρία που εξυφάνθηκε σε βάρος του Δημ. Λιγνάδη.

Υπεράσπιση: Ενώ όλοι έλεγαν ότι θα βγουν δεκάδες ηθοποιοί, μαθητές θεατρικών σχολών, παιδιά από σχολεία, και δεν έχει βγει κανείς. Η ιστορία περιορίστηκε τελικά σε 2 παραγεγραμμένες καταγγελίες και όσοι ήρθαν εδώ. Λέτε για δυο ηθοποιούς που σας πλησίασαν να σας πουν ότι έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Ποιοί ήταν;

Μάρτυρας: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτείται και το Φβ έχει γεμίσει συνθήματα. Είναι δεκάδες ηθοποιοί. Αυτοί οι δύο μου εκμυστηρευθήκαν μετά την ανάρτησης μου. Όταν άρχισε ο κύριος Κούγιας να μιλά για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους μου είπαν ότι δεν μπορούν να βγουν και δεν μπορούν να καταγγείλουν. Νομίζω αν κάνουμε υπομονή μπορεί κάθε έξι μήνες να είμαστε εδώ…

Υπεράσπιση: Μετά τη συνέντευξη είχατε επικοινωνία με τη Χατζηαντωνίου;

Μάρτυρας: Ναι, τηλεφωνικά.

Υπεράσπιση: Τι καθεστώς φόβου ζήσατε μαζί της, όπως έχει γράψει;

Μάρτυρας: Υπήρχαν φιλικές προειδοποιήσεις να μην πάω στις εισαγγελικές αρχές.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση ότι και ο ΒΚ υποστηρίζει να απαγγείλει το ίδιο μονόλογο;

Μάρτυρας: Ήθελε να ήμαστε όλοι Τομ, να υπάρχει μια ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα. Δεν θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση;

Μάρτυρας: Ξέρετε πόσοι Τομ υπάρχουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ