Φρίκη σε ορφανοτροφείο της Αττικής: Υπάλληλος αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών 7-11 ετών

Φρίκη σε ορφανοτροφείο της Αττικής: Υπάλληλος αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών 7-11 ετών

Τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά τα θύματα των γυναικών που εργάζονταν στη συγκεκριμένη δομή.

Μια καταγγελία υπαλλήλου του ορφανοτροφείου ήταν αυτή που άνοιξε τον “ασκό τον Αιόλου” για τη δομή της Αττικής, στην οποία γυναίκες που εργάζονται σε αυτή ωθούσαν παιδιά ηλικία από επτά έως 11 ετών να προχωρούν σε σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η εργαζόμενη του συγκεκριμένου ορφανοτροφείου αποφάσισε να βάλει τέλος στη αρρωστημένη δράση των συναδέρφων της. Η γυναίκα που εργάζεται περισσότερα από 15 χρόνια στο ίδρυμα έκανε την αναφορά στην οποία γίνεται λόγος για κακομεταχείριση των παιδιών αλλά και για τις σεξουαλικές δραστηριότητες τους. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έχουν δει τα μάτια της αλλά και όσα τις έχουν διαδραματιστεί σε χώρους του ορφανοτροφείου ενώ εκείνη δεν ήταν μπροστά.

Μάλιστα η συγκεκριμένη καταγγελία είναι η πρώτη μεταξύ αυτών που έφτασαν στις δικαστικές αρχές και εξετάζεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά στα δίχτυα τους

Η έρευνα διεξάγεται προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στη δυσώδη υπόθεση, την οποία αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός μάλιστα κίνησε άμεσα όλες της διαδικασίες έτσι ώστε η υπόθεση να φτάσει όσο το δυνατόν συντομότερα στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις πράξεις. Σε χρόνο dt κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά, ενώ πάγωσε και η κρατική χρηματοδότηση προς το ορφανοτροφείο.

Μιλώντας στο Ant1 η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι γυναίκες εργαζόμενες έβαζαν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο να συνευρίσκονται ερωτικά. Στα χέρια μάλιστα της υπουργού έχει φτάσει μια επώνυμη επιστολή από τρία άτομα για τη συγκεκριμένη δομή που κάνει λόγο για κακοποίηση παιδιών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι εργαζόμενες παρακολουθήσαν τα αγοράκια σε ερωτικές περιπτύξεις, ενώ πλέον ερευνάται να έχουν καταγραφεί και σε οπτικό υλικό.

Όπως αποκάλυψε, η κ. Μιχαηλίδου στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί στο ίδρυμα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Πλέον τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να καταθέσουν τα όσα έζησαν στο ορφανοτροφείο.

Έλεγχος σε όλα τα παιδιά

Η υφυπουργός αποκάλυψε πως στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Σημειώνεται πως η υφυπουργός αποκάλυψε πως σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ