Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα (vid)

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα (vid)

Κουκουλοφόροι άναψαν βόμβες μολότοφ μπροστά στη Θεολογική Σχολή και τις εκτόξευσαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων - Επεισόδια με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών στην Πάτρα

Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σημειώνονται το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, κατά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, όλα ξεκίνησαν μετά τις 20:00 όταν ομάδα ατόμων, με ορμητήριο το ΑΠΘ, άρχισε να πετάει μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘ. Την ίδια στιγμή, άλλα άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Από την επίθεση πήρε φωτιά η Βόρεια Πύλη και έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ εστία φωτιάς βρίσκεται και μέσα στο Πολυτεχνείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι κουκουλοφόροι πετούσαν αρχικά αντικείμενα προς το οδόστρωμα και λίγο αργότερα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Σημειώνεται πως το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ήταν από νωρίς “αστακός”, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο.

Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Ένταση επικράτησε και στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Περίπου στις 20:00, ομάδα αγνώστων που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, στην οδό Κορίνθου στη συμβολή με την Κολοκοτρώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ