Πρόεδρος Kοινότητας Αγίας Άννας: Θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή

Πρόεδρος Kοινότητας Αγίας Άννας: Θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή

«Περιμένω κάποιος να πει ότι “κάναμε λάθος” & να φύγει από τη θέση του» «Καήκαμε τσάμπα. Πώς θα φτιαχτεί ξανά αυτός ο τόπος;»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Άννας Ευβοίας, Στάμος Ηλιοδρομίτης, αναφορικά με τις εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή του από την πυρκαγιά. Ο κ. Ηλιοδρομίτης τόνισε ότι η καταστροφή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν στην περιοχή είχαν μεταβεί εγκαίρως τα εναέρια μέσα, και ότι πρέπει να παρθούν τώρα αποφάσεις για την επόμενη μέρα.
«Δεν έχουμε πια όνειρα, δεν έχουμε τίποτα – Θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή»

«Ζούσαμε στον επίγειο παράδεισο και από το ένα λεπτό στο άλλο πλέον ζούμε μια κόλαση. Δεν έχουμε όνειρα, δεν έχουμε τίποτα. Φίλοι μας δεν έχουν σπίτια, δεν ξέρουν που θα πάνε αύριο για δουλειά. Η μεγάλη μας πίκρα, αυτό που δεν χωράει το μυαλό μας, είναι ότι όλο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν την Πέμπτη απόγευμα όταν υπήρχε μια μικρή εστία δίπλα μας είχαν στείλει δύο εναέρια μέσα για να σωθεί όλη η Εύβοια», σημείωσε ο κ. Ηλιοδρομίτης.

«Περιμένω κάποιος να πει ότι “κάναμε λάθος” & να φύγει από τη θέση του»
«Καήκαμε τσάμπα. Πώς θα φτιαχτεί ξανά αυτός ο τόπος; Έρχονται οι εθελοντές, φέρνουν φαγητά, ρούχα, αλλά δεν είμαστε επαίτες. Θέλουμε να είναι άλλο το αύριο για εμάς. Να έχουν τα παιδιά μας μεροκάματο. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη. Περιμένω κάποιον να πει ότι κάναμε λάθος, να φύγει κάποιος από τη θέση του. Αν φταίω εγώ, πρέπει να παραιτηθώ. Δεν ξέρω ποιος, αλλά κάποιος φταίει, δε γίνεται να μη φταίει κανείς», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθαν τα εναέρια. Μπορεί να ήταν σκόπιμο, μπορεί να ήταν κακός χειρισμός, δεν είμαι μάντης. Εγώ κοιτάζω το αποτέλεσμα. Αν είχαν έρθει, η Εύβοια δε θα καιγόταν και τώρα θα κάναμε μπάνιο στις παραλίες. Είναι αμαρτία από το Θεό αυτό που έγινε. Κρίμα. Δεν υπάρχουν λόγια», πρόσθεσε.

«Δε θέλουμε να είμαστε επαίτες. Για την επόμενη μέρα θέλω να μπουν βάσεις ουσίας οικονομικής ανάπτυξης. Υπάρχουν λύσεις. Ό,τι έγινε, έγινε. Πίσω να γυρίσουμε δε γίνεται. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα. Από λόγια έχουμε χορτάσει. Αν έρθει ο χειμώνας, εδώ θα θέλουμε βάρκες. Πρέπει όλα να γίνουν άμεσα», τόνισε ο κ. Ηλιοδρομίτης.

«Η κυβέρνηση να στηρίξει για τουλάχιστον 5 χρόνια τους ρητινοκαλλιεργητές»
«Θέλω να αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Κάποιος να φύγει. Κάποιος φταίει. Νιώθω πως έτσι κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Παρακαλώ ό,τι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα. Εδώ βλέπω μόνο δάκρυα, όλοι θα πάθουμε κατάθλιψη. Είμαστε μες στη μαυρίλα. Οι ζημιές είναι τεράστιες. Η καταγραφή τους πρέπει να γίνει από ειδικούς. Είναι κατεστραμμένες καλλιέργειες, σπίτια, τα πάντα. Εδώ δεν υπάρχει μεροκάματο πια για τους ρητινοκαλλιεργητές, πρέπει να μεταναστεύσουν. Τουλάχιστον για μία πενταετία θα πρέπει η κυβέρνηση να φροντίζει για αυτούς τους ανθρώπους, θα τους στηρίζει οικονομικά. Εγώ έχω δουλειά, όλοι οι φίλοι μου δε θα έχουν. Κάνω έκκληση να μην μας ξεχάσετε», κατέληξε ο κ. Ηλιοδρομίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ