Πρωτόκολλο συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Κρήτης

 Πρωτόκολλο συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Κρήτης

Συνεργασία σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Κρήτης δημιουργώντας νέους ορίζοντες συνεργασίας σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, και του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ανακοινώθηκε η επίσημη ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου σε ειδική συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Βασικοί στόχοι της συνεργασίας μεταξύ άλλων θα είναι:
* Η ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού και προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες, που συσπειρώνουν τη νεολαία και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».
* Συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας
* Προώθηση της Κρήτης ως ασφαλούς αθλητικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο.

Η συνέργια αυτή φανερώνει πόσο αναγκαία θεωρείται από τον ΣΕΓΑΣ η χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Αθλητισμού στην Περιφέρεια και η επένδυση όχι μόνο σε εγκαταστάσεις αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα φορέων και ιδιωτών.

Αναλυτικά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνουν
* την δημιουργία microsite από την Περιφέρεια Κρήτης για τον αθλητικό τουρισμό εντός του επίσημου τουριστικού portal της Περιφέρειας Κρήτης όπου θα γίνει καταγραφή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ) αλλά και καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών της Κρήτης για την κατάλληλη αξιοποίησή τους
* Η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει τεχνικά και οικονομικά τους δήμους, τους φορείς και τα αθλητικά σωματεία της Κρήτης, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για άθληση αλλά και ανάληψη αγώνων πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας.
* Ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξη-κατάρτιση ενδιαφερόμενων διοργανωτών δημιουργώντας επιστημονική επιτροπή με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του νησιού αλλά και της Ελλάδας και του Εξωτερικού, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των αθλητικών διοργανώσεων στην Κρήτη.
Στα άμεσα σχέδια της συνεργασίας είναι η υποβολή φακέλου για την ανάληψη Αθλητικής διοργάνωσης Διεθνούς εμβέλειας που θα αποφασίσουν από κοινού. Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Κρήτης από κοινού θα προωθήσουν σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις επαγγελματιών τουρισμού και του αθλητισμού την Κρήτη ως ένα ασφαλή αθλητικό προορισμό συμμετέχοντας σε σχετικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παράλληλα, αναλαμβάνουν τη θεσμοθέτηση ετήσιου συνεδρίου για τον Αθλητικό Τουρισμό με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας.

"Στόχος της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης μέσα από ολοκληρωμένες και οραματικές συνεργασίες. Το πρωτόκολλο αντανακλά ακριβώς το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε σε αυτές τις συνέργιες. Ο αθλητισμός πρέπει και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα στην ασκούμενη πολιτική κάθε Περιφέρειας, πυλώνα τουριστικής, οικονομικής αλλά και επιστημονικής ανάπτυξης. Είμαι βέβαιη ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη με την Περιφέρεια Κρήτης θα αποτελέσει πιλότο για την υπογραφή παρόμοιων πρωτοκόλλων με τις Περιφέρειες και τους Δήμους στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αποτελεί και αντικειμενικό μας σκοπό. Το πρώτο Περιφερειακό Γραφείο Αθλητικού Τουρισμού γίνεται σήμερα πραγματικότητα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή του. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης το θέτουμε σε εφαρμογή" είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε: «Η επένδυση της Περιφέρειας στον Αθλητισμό και τον Τουρισμό είναι συνεχής. Με την εμπειρία και την επιτυχία των προηγούμενων μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων είμαστε βέβαιοι πως η Κρήτη μπορεί πλέον να κατοχυρωθεί και στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, ως ένα νησί που διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ