Στην Κω οι πρώτοι τουρίστες

Στην Κω οι πρώτοι τουρίστες

Οι ταξιδιώτες, εισήλθαν στη χώρα χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας, με αρνητικό τεστ για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, και κάποιοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού

 

Στον αεροδρόμιο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στην Κω έφθασαν το Μεγάλο Σάββατο έφθασε το πρώτο τσάρτερ για τη τουριστική περίοδο 2021.

Σύμφωνα με το ertnews.gr το αεροσκάφος της Edelweiss Air 180 θέσεων, με 25 Ελβετούς τουρίστες προερχόμενο από Ζυρίχη προσγειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο, σχεδόν ταυτόχρονα με την πτήση της Skyexpress, που μετέφερε το Άγιο Φως στο νησί.

Οι ταξιδιώτες, που εισήλθαν στη χώρα χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας, παρουσίασαν το αρνητικό τεστ για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, στο οποίο υποβλήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες- πριν από την άφιξή τους- και κάποιοι άλλοι το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ 72 ωρών περιλαμβάνει και τα παιδιά άνω των 5 ετών, που θα φτάνουν στην Ελλάδα. Στις 6.30 το απόγευμα, Κυριακή του Πάσχα προσγειώνεται στον αερολιμένα της Κω και η πτήση της Ryanair από Βερολίνο. Από το Βερολίνο οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Αργότερα θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της εταιρείας από Ρώμη και Μπολόνια. Η τελευταία πτήση από Βερολίνο για τη φετινή τουριστική περίοδο θα είναι στις 24 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ