Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε βάρος των δυο 14χρονων που κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία

Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε βάρος των δυο 14χρονων που κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία

Δικογραφία σε βάρος των δύο ανήλικων ελληνικής καταγωγής που βεβήλωσαν την ελληνική σημαία στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Ένα περιστατικό βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας, ανήμερα του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρωταγωνιστές, φέρονται να είναι δύο ανήλικοι.


Σύμφωνα με το thestival.gr, που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δυο 14χρονων, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι κατέβασαν τη σημαία από τον ιστό της και την έσκισαν, στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των 14χρονων αξιοποιώντας και βίντεο, όπου φαίνεται ότι καταγράφηκαν οι δύο νεαροί, που αναγνωρίστηκαν ότι είναι μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, κατηγορούνται ότι μπήκαν μέρα μεσημέρι στο σχολείο, που ήταν κλειστό, κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό, την έσκισαν και προκάλεσαν κι άλλες ζημιές σε ένα παράθυρο, σε ένα γήπεδο και σε στρώματα γυμναστικής. Οι γονείς των δύο 14χρονων αποκατέστησαν όλες τις ζημιές και τα ίδια τα παιδιά παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ