Εικοσιτετράωρη απεργία στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. στις 6 Μαΐου

Εικοσιτετράωρη απεργία στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. στις 6 Μαΐου

Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στη Γραμμή 1 (ηλεκτρικός) την Πέμπτη (6 Μαΐου) - Στάσεις εργασίας στο Μετρό την Τρίτη Πέμπτη 4 Μαΐου

Χωρίς ηλεκτρικό θα παραμείνει η Αθήνα την Πέμπτη (6 Μαΐου), λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ στη Γραμμή 1 (ηλεκτρικός), που συμμετέχει στην απεργία των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «σήμερα, 135 χρόνια μετά από την αιματηρή εξέγερση του Σικάγο, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς αποκτάει δραματική επικαιρότητα καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται και πάλι να αγωνιστούν για την υπεράσπιση του 8ωρου και της οργανωμένης συνδικαλιστικής πάλης.


Η κυβέρνηση μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα, που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή "προσωρινό" χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης και την παράδοση της επικουρικής ασφάλισης και της έκδοσης των συντάξεων σε ιδιώτες.

Από το σύνολο των νέων μέτρων γίνεται ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η προώθηση της ατομικότητας του εργαζόμενου και η απομάκρυνσή τους από τα σωματεία, με την ακύρωση του ζωτικού κύτταρου της συνδικαλιστικής δράσης, που έγκειται στη συλλογικότητα, στην συμμετοχή, στο διάλογο και στην παρουσία του εργαζόμενου.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ, που όλο αυτό τον δύσκολο χρόνο, κράτησαν, με τη δουλειά τους και τη συλλογική δράση τους, ζωντανές τις Σταθερές Συγκοινωνίες προς όφελος του επιβατικού κοινού του Λεκανοπεδίου είναι αποφασισμένοι ν’ αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα.

Για αυτό:

Θυμόμαστε και τιμάμε τους εργάτες, που θυσιάστηκαν σε αγώνες για τα δικαιώματα της τάξης τους.

Αγωνιζόμαστε για:

Να υπερασπιστούμε την 8ωρη εργασία και την συνδικαλιστική δράση.

Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της 6ης Μαΐου των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά».

Υπενθυμίζεται πως στάσεις εργασίας την Τρίτη του Πάσχα εξήγγειλει και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

* Να σημειωθεί ότι την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στο Μετρό, από την έναρξη μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας την ίδια ημέρα, εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά, στην οποία συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ