Έρευνα για 68 νεκρούς σε γηροκομείο στα Χανιά –Τι «έδειξε» η εκταφή της ηλικιωμένης

Έρευνα για 68 νεκρούς σε γηροκομείο στα Χανιά –Τι «έδειξε» η εκταφή της ηλικιωμένης

Οι έρευνες άρχισαν μετά από καταγγελίες για τον εν λόγω ιδιωτικό οίκο ευγηρίας, ο οποίος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις εισαγγελικές αρχές.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπήκε η σκοτεινή υπόθεση του θανάτου 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στην Κίσσαμο των Χανίων, οι οποίοι μέσα σε μόλις ένα έτος φέρονται να πέθαναν όλοι από την ίδια αιτία.

Οι έρευνες άρχισαν μετά από καταγγελίες για τον εν λόγω ιδιωτικό οίκο ευγηρίας, ο οποίος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις εισαγγελικές αρχές. Χθες μάλιστα, όπως έγραψε το Cretalive, δόθηκε εισαγγελική εντολή για εκταφή ηλικιωμένης ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της. Η εκταφή έγινε παρουσία των ιατροδικαστών Ρεθύμνου και της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της γερόντισσας η οποία απεβίωσε πριν από 11 μήνες.

Ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών εδώ και αρκετό καιρό, αφού υπάρχουν αρκετές επίσημες καταγγελίες, για θανάτους και άλλων ηλικιωμένων, με τα αίτια που αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις -ανακοπή καρδιάς- να αμφισβητούνται ευθέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας έχε ζητήσει τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου 68 ηλικωμένων - 62 για το 2020 και άλλες 6 το 2021 - στις οποίες, αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς.

Οι ηλικιωμένοι, φέρονται να κακοποιούνταν ποικιλοτρόπως με τις αναφορές να μιλούν για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων, κακομεταχείριση, βίαιες πράξεις εναντίον τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ