Πώς θα γίνουν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Πώς θα γίνουν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Εντός των ναών, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 20 τ.μ, με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει επιτήρηση και οι πιστοί θα βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων, ο ένας από τον άλλο

Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνονται μέσα στους ναούς, όπως και η Ανάσταση, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Η αφή του Αγίου Φωτός, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα, συνήθως στις 18.00 με 19.00 το απόγευμα και η Ανάσταση θα γίνουν όπως συνήθως, δηλαδή στους εξωτερικούς χώρους των ναών, μόνο που φέτος το Χριστός Ανέστη θα ακουστεί στις 21.00 μ.μ, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Διευκρίνισε επίσης ότι, εντός των ναών, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 20 τ.μ, με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει επιτήρηση και οι πιστοί θα βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων, ο ένας από τον άλλο.

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες εκτός των ναών, θα υπάρχουν μεγάφωνα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνουν διπλές και τριπλές λειτουργίες.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον κάθε ναό, χωρίς να ακολουθούν πιστοί, ενώ ο επιτάφιος θα παραμείνει στον εξωτερικό χώρου του ναού, για να μην συνωστίζονται οι πιστοί εντός του. Σε ό,τι αφορά τη θεία κοινωνία του Μεγάλου Σαββάτου, θα γίνει κανονικά και αυτή για τους πιστούς, είπε ο Σεβασμιότατος, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε οι πιστοί δεν χρειάζεται να έχουν κάνει self test, αφού θα φορούν μάσκα, θα κάνουν όμως οι ιερείς και ψάλτες, καθώς δεν θα φορούν μάσκα και θα έρθουν σε επαφή με τόσο κόσμο, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ