Γιώργος Πατούλης - Δήλωση με αιχμές: Ζητώ από όλους να σεβαστούν το παιδί μου

Γιώργος Πατούλης - Δήλωση με αιχμές: Ζητώ από όλους να σεβαστούν το παιδί μου

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Μαρίνας Πατούλη,  μετά το εξώδικο που δέχθηκε από τον σύζυγό της.

Με γραπτή δήλωσή του προς τα ΜΜΕ, ο Γιώργος Πατούλης τοποθετείται σε ό,τι αφορά στο χωρισμό του και ζητά προστασία του παιδιού τους.

Η δήλωσή του

"Σε όλη μου την προσωπική, επιστημονική και πολιτική διαδρομή, προσπαθώ να ανταποκριθώ στις ευθύνες μου τόσο ως οικογενειάρχης, όσο κι απέναντι στους πολίτες. Αυτό κάνω σήμερα ως πατέρας, ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, δίνοντας μια σκληρή μάχη για να περιορίσουμε τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, ώστε να μπορέσει η κάθε οικογένεια αυτής της χώρας, να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην προηγούμενη κανονικότητά της. Θεωρώ ότι ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχω εγώ καμία προσωπική ευθύνη, δεν αφορούν κανέναν άλλον, παρά μόνο την οικογένειά μου" αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Γιώργος Πατούλης: Η αντίδρασή του στις δηλώσεις και την έκκληση της συζύγου του για επικοινωνία


"Προσπαθώ τα ζητήματα αυτά να τα διαχειριστώ με σοβαρότητα , υπευθυνότητα κι ενσυναίσθηση, θέτοντας ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όχι τη διαφύλαξη της εικόνας μου, αλλά το καλό του παιδιού μου, στο οποίο είμαι διαρκώς δίπλα, περνώντας μαζί του πολλές ώρες καθημερινά, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Κάθε ενέργεια μου μέχρι σήμερα αυτόν τον σκοπό πρωτίστως εξυπηρετεί, να διαφυλάξω την ψυχική ηρεμία και γαλήνη του έφηβου γιού μου, όπως οφείλει να κάνει κάθε υπεύθυνος πατέρας. Με απόλυτο σεβασμό στη δουλειά των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώ από όλους να σεβαστούν αυτή τη δύσκολη οικογενειακή στιγμή και κυρίως να σεβαστούν το παιδί μου, που δεν πρέπει να γίνει βορρά στο βωμό της εφήμερης δημοσιότητας" τονίζει ο κ. Πατούλης.

Μαρίνα Πατούλη: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την αποκάλυψη για την κρίση στο γάμο της


Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Μαρίνας Πατούλη, μετά το εξώδικο που δέχθηκε από τον σύζυγό της.

"Με θλίψη μου διαπίστωσα ότι απάντησε με ένα εξώδικο. Ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα θέλω να πω ότι τα παιδιά δεν τα προστατεύεις με εξώδικα ούτε με την απουσία σου 2,5 μήνες από το σπίτι σου, ούτε με την απουσία σου γενικότερα σε μια ολόκληρη ζωή. Αν θέλει λοιπόν να προστατεύσει το παιδί του, θα πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί του και στη γυναίκα του και στην οικογένειά του. Ή τουλάχιστον να συνομιλήσει", δήλωσε.

"Δεν θέλω να προκαλώ με το να λέω ότι εγώ περνάω ένα δράμα. Περνάει η Ελληνίδα είτε είναι επώνυμη είτε είναι ανώνυμη, είτε είναι κοντή, ψηλή, φτωχή, πλούσια, Η Ελληνίδα που αφιερώνει τα πάντα, κάνει πίσω στην καριέρα της για να προχωρήσει ο άντρας της. Και όταν φτάνει να είναι 50 χρονών της λέει "γεια σας" και δεν καταδέχεται, απαξιώνοντάς την, να συνομιλήσουν. Δεν είναι ότι δεν σέβεται τη γυναίκα, δεν σέβεται τη μητέρα. Η βία σιωπής έγινε τώρα βία ενάντια στη φίμωση και στην ελευθερία του λόγου. Διότι στο εξώδικο μου απαγορεύει να βγω σε δημόσιες δηλώσεις γιατί θα μου κάνει αγωγή... Και προσέξτε να μην κάνει και σε σας". Απαντώντας στο ερώτημα αν έχουν κινηθεί διαδικασίες διαζυγίου είπε: "Για ποιο διαζύγιο να λέμε; Μου λέτε πολύ επιφανειακά πράγματα. Εδώ σας λέω ότι στερεί τη φωνή σε μία γυναίκα, εκβιάζοντάς τη να μην μιλήσει. Για τι διαζύγιο να λέμε;". Όσο για το τι την πληγώνει είπε: "Η ηθική αναλγησία αυτού του ανθρώπου που μόνο για την πολιτική και την εικόνα του θυσιάζει και τη γυναίκα του και την οικογένειά του".

Μαρίνα Πατούλη: Δεν δικαιολογούνται τέτοιες συμπεριφορές-Χρειαζόμαστε και οι 3 ψυχολογική υποστήριξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ