Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Εφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό ο Τάκης Μουσαφίρης, δημιουργός πολλών μεγάλων επιτυχιών του λαϊκού τραγουδιού.

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του.

Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας τραγούδια πολλά από τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και ακούγονται ως και σήμερα. Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος και Πίτσα Παπαδοπούλου.

Στον μεγάλο κατάλογο των τραγουδιών του περιλαμβάνονται τα Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ’ αγαπώ ακόμα, Άκου, Άτακα κι επι τόπου, Σε μια στοίβα καλαμιές, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Αγαπάω δύσκολα, Έγω να δεις,Το σ’ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ’ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ