Επιστροφή στο... 2020 - Στο τραπέζι αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα

Επιστροφή στο... 2020 - Στο τραπέζι αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα

Το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, αντίστοιχο με εκείνο του Μαρτίου του 2020, συζητούν σήμερα οι εμπειρογνώμονες υπό το βάρος των αυξημένων νοσηλειών στις ΜΕΘ αλλά και της μεγάλης κινητικότητας.

Η λήψη μέτρων παρόμοιων με εκείνων που είχαν ληφθεί έναν χρόνο πριν, την άνοιξη του 2020, είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο, καθώς η κατάσταση στην Αττική αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κάθε άλλο παρά αισιοδοξία προκαλεί.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η κατάσταση στις ΜΕΘ των μεγάλων νοσοκομείων είναι οριακή, ενώ τα τελευταία δείγματα από τα λύματα του λεκανοπεδίου δεν έδειξε κάμψη του ιικού φορτίου.

Εκτός του καθολικού lockdown οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο λήψης λιγότερο αυστηρών μέτρων όπως:

Να περιοριστεί η χρήση του κωδικού "6" στα SMS που στέλνουν οι πολίτες στο 13033 μόνο για μετακίνηση με τα πόδια. Θεωρείται πως ο συγκεκριμένος κωδικός για την ατομική άσκηση καταστρατηγείται και πως χρησιμοποιείται για διάφορες μετακινήσεις κυρίως στα αστικά κέντρα.

Να χαλαρώσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις «κόκκινες» περιοχές και να ισχύει όχι από τις 6 το απόγευμα αλλά από τις 9 το βράδυ. Υπέρ αυτής της άποψης συνηγορεί η διαπίστωση πως παρατηρείται συνωστισμός στα καταστήματα τροφίμων (το ωράριο των οποίων θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως στην περίπτωση που περιοριστεί το διάστημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ