Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία

Με εκπαιδευτική τηλεόραση από τη Δευτέρα και τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη θα γίνονται τα μαθήματα - Λουκέτο και στα νηπιαγωγεία - Τι θα γίνει για την ειδική αγωγή

Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία

Το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας Βασίλης Κικίλιας και Νίκη Κεραμέως. Από το μεσημέρι της Τετάρτης η τηλεκπαίδευση.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας αφορά και στα νηπιαγωγεία. Αντί της φυσικής παρουσίας στις τάξεις, οι μαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά από την Τετάρτη μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.«Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και τις 9 π.μ. θα αρχίσει από την ΕΡΤ2 η προβολή των μαθημάτων για τους μαθητές δημοτικού.

Από την Τετάρτη θα τεθεί σε λειτουργία η τηλεκπαίδευση με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 30 λεπτά. Το ωράριο, ωστόσο, δεν θα είναι το συνηθισμένο αλλά μεταβάλλεται προκειμένου, προφανώς, να αντεπεξέλθουν οι υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Υπενθυμίζεται πως τηλεκπαίδευση εφαρμόζεται εδώ και μία εβδομάδα στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Έτσι, οι μαθητές των δημοτικών θα παρακολουθούν τα μαθήματα από τις 2 μ.μ. ως τις 5 μ.μ. ενώ για τους μαθητές των νηπιαγωγείων το ωράριο ξεκινά από τις 2 μ.μ. και ολοκληρώνεται στις 4:20 μ.μ.

Κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά, ενώ για όσους μαθητές μπαίνουν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης από κινητά τηλέφωνα δεν θα προβλέπεται χρέωσή τους από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ