Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Αντίδραση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών για τη Μόρια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας έχει κηρυχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από σήμερα και για 4 μήνες. Στη Λέσβο μεταβαίνουν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέας, ενώ στις ενισχύσεις των δυνάμεών της στο νησί προχωρεί η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Lesvosnews μετά την φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας πάνω από 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν διασκορπιστεί στα γειτονικά ελαιοκτήματα ενώ μεγάλος αριθμός κινήθηκε προς τον Καρα Τεπέ.

Για ανθρωπιστική καταστροφή έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας, αναφερόμενος στην πυρκαγιά στη Μόρια. «Πρέπει να δούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πώς θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα. Αυτό επίσης περιλαμβάνει την κατανομή των προσφύγων ανάμεσα στις χώρες που είναι πρόθυμες να τους υποδεχθούν», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ