Στις φλόγες ο καταυλισμός της Μόριας

Τι αναφέρει η Πυροσβεστική

Στις φλόγες ο καταυλισμός της Μόριας

Σχεδόν στο σύνολό του καίγεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο στο οποίο υπολογίζεται ότι ζουν 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν κινηθεί προς τα γύρω βουνά, ενώ πολλοί επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τη Μυτιλήνη.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό πως 35 άτομα που είχαν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ της Τρίτης προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Διμοιρίες των ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Πυροσβεστική κάνει λόγο για διάσπαρτες εστίες πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση, αλλά και εντός του ΚΥΤ Μόριας Λέσβου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης απωθήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ