Εφυγε από τη ζωή ο Ευάγγελος Σπανός της Βιοϊατρικής - Εχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

Εφυγε από τη ζωή ο  Ευάγγελος Σπανός της Βιοϊατρικής - Εχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

Το 109ο θύμα του κορονοϊού είναι ο Ευάγγελος Σπανός, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Βιοϊατρική, αφού μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο "Σωτηρία", έχασε τη μάχη.

Το 109ο θύμα του κορονοϊού είναι ο Ευάγγελος Σπανός, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Βιοϊατρική, αφού μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο "Σωτηρία", έχασε τη μάχη. Ο 76χρονος γιατρός από τη Σίνδο της Θεσσαλονίκης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" από τα μέσα Μαρτίου.

Τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου "κατέληξε" βυθίζοντας στο πένθος τον ιατρικό κόσμο και όχι μόνο. Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε με φτώχεια και στερήσεις αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες της Ελλάδας.

Το 1969 πήρε πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 1979 το PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Το 1981 ίδρυσε την Βιοϊατρική και το 1986 δημιούργησε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα. Το 2001 προχώρησε στην εξαγορά της πρώτης κλινικής ενώ το ίδιο έτος κυκλοφόρησε το βιβλίο του στην "Εργαστηριακή ενδοκρινολογία".

Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Κλινική χημεία". Το 2013 βραβεύτηκε από την Ernst & Young με το βραβείο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Το 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο του για την "Εργαστηριακή διαγνωστική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ