Παράταση των μέτρων ελέγχου των μετακινήσεων ως τις 27 Απριλίου

Στους 68 οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Παράταση των μέτρων ελέγχου των μετακινήσεων ως τις 27 Απριλίου

Την παράταση των μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων έως και τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις σημερινές του ανακοινώσεις ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης πως για τους πολίτες με χρόνια προβλήματα υγείας δεν ισχύουν οι περιορισμοί στην άσκηση όπως είναι η απαγόρευση της κολύμβησης, με την προϋπόθεση ότι έχουν μαζί τους σχετικά πιστοποιητικά και ιατρικές γνωματεύσεις.

Ο υφυπουργός έκανε επίσης λόγο για αυξημένη κίνηση που παρουσιάστηκε σήμερα σε παραδρόμους των εθνικών οδών και προειδοποίησε πως το κράτος θα δείξει μηδενική ανοχή σε όσους δεν πειθαρχούν στις οδηγίες.

Σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα και εννέα θανάτου. Ο συνολικός αριθμός των απωλειών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα φτάνει τους 68, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 1.673. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 92, ενώ δέκα ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Από το σύνολο των θανάτων, το 91% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ