Στις 30 Ιανουαρίου του 2020 ανοίγει τις πύλες της η 28η Agrotica

Στις 30 Ιανουαρίου του 2020 ανοίγει τις πύλες της η 28η Agrotica

Σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι η 28η Agrotica συμπίπτει χρονικά με τις πρώτες εγκρίσεις Σχεδίων Βελτίωσης

Στο διάστημα 30 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου του 2020 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η 28η διεθνής έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων Agrotica, προσελκύοντας ήδη το έντονο ενδιαφέρον των αγροτών από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, στη “σημαντικότερη Agrotica που έχει υλοποιηθεί ποτέ”, θα δώσουν το “παρών” όλες οι μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις του κλάδου, εκπροσωπώντας την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και όλες τις καινούργιες εξελίξεις σε μηχανήματα, εφόδια και εξοπλισμούς.

Κατά την ΔΕΘ-Helexpo, η διοργάνωση θα φιλοξενήσει και επιχειρήσεις, οι οποίες έρχονται για πρώτη φορά στην έκθεση (με προϊόντα θρέψης και φυτοπροστασίας), καθώς και εκθέτες που είχαν μικρή συμμετοχή από το 2014 και έπειτα.

Σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι η 28η Agrotica συμπίπτει χρονικά με τις πρώτες εγκρίσεις Σχεδίων Βελτίωσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα οδηγήσουν σε εκσυγχρονισμό των εγχώριων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Η έκθεση, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια, την Ν.Α. Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συνοδεύεται από ένα επίκαιρο και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων με τα πιο ενδιαφέροντα θέματα για την αγροτική παραγωγή.

Η 28η Agrotica, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει στο ενεργητικό της και αφιέρωμα στο αγροτικό-επαγγελματικό αυτοκίνητο με test drive των τελευταίων μοντέλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων, ξεχωρίζει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica (στις 1 και 2 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”), το οποίο θα εστιάζει στο θέμα “Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία”, η εκδήλωση “Νέα Γεωργία-Νέος Συνεργατισμός” (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά) και η παρουσίαση του ρομποτικού συστήματος Four Eyes for Farm (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ