Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα

Eίναι Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, ο ήλιος ανέτειλε στις 7:26 και θα δύσει στις 17:04. Αυτή είναι η 341η ημέρα του χρόνου και απομένουν 18 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Καιρός

Τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη και το πρωί σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7-8 Μποφόρ και με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Στους 13 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα και την Κεντρική Ελλάδα, στους 11 στη Θεσσαλονίκη, στους 14 με 16 στο Αιγαίο και την Κρήτη, στους 13 σε Μακεδονία και Θράκη, στους 17 στα δυτικά.

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, οι τροπολογίες που κατέθεσαν τα αρμόδια υπουργεία για τα αναδρομικά και τα αυθαίρετα και τα επεισόδια χθες το βράδυ στα Εξάρχεια είναι τα θέματα που προβάλουν οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους

Τι περιμένουμε σήμερα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία και σήμερα θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στη Γερμανία οι Χριστιανοδημοκράτες θα εκλέξουν το πρόσωπο που θα γίνει ο νέος πρόεδρος του κόμματος μετά την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ

Διεθνείς αγορές

Η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα μετά από μια νευρική συνεδρίαση, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,32% και να κλείνει στις 24.947 μονάδες και τον Nasdaq να κερδίζει έδαφος και να κλείνει στις 6.838,85 μονάδες με άνοδο 0,64%. Οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν σήμερα μετά από μεγάλες απώλειες την Πέμπτη που τις έφεραν σε χαμηλό διετίας. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύεται κατά 0,75% στις 21.662 μονάδες, ενώ στη Σαγκάη σημειώνεται ήπια άνοδος με τον δείκτη να φτάνει στις 2.609 μονάδες και να ενισχύεται κατά 0,15%.

Γιορτάζουν σήμερα

Αμβρόσιος, Αμβροσία

Σαν σήμερα

1941: Πραγματοποιείται η επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ