Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ισχυρή σύσταση για μάσκα σε μονάδες υγείας και γηροκομεία

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ισχυρή σύσταση για μάσκα σε μονάδες υγείας και γηροκομεία

Έμφαση στον εμβολιασμό

Ισχυρή σύσταση απευθύνει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για καθολική χρήση μάσκας σε όλες τις Μονάδες Υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), καθώς και στους χώρους φιλοξενίας ευπαθών ατόμων (γηροκομεία κ.ά).

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε, εκτάκτως, την Πέμπτη, λόγω της σημαντικής αύξησης του αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, κατά τις τελευταίες ημέρες.

Τα μέλη της Επιτροπής προτείνουν να αποφασίζουν, κατά περίπτωση, οι Επιτροπές Λοιμώξεων των νοσοκομείων αν θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας, έμφαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στο οποίο υπηρετούν.

Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε, ακόμη, να δοθεί έμφαση στο θέμα του εμβολιασμού, καθώς λιγότερο από το 10% των ατόμων άνω των 60 ετών και των πασχόντων από σοβαρά νοσήματα έχουν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Επίσης, αποφασίστηκε, με τη συνεργασία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, να ενημερωθούν, εκ νέου οι γιατροί για τη σημασία της έγκαιρης χορήγησης αντιικών φαρμάκων στα άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από κορονοϊό.

Χωρίς να εισηγείται την εφαρμογή οποιουδήποτε υποχρεωτικού μέτρου, η Επιτροπή Εμπειροιγνωμόνων επισημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα στους κλειστούς χώρους και στα ΜΜΜ.

Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό έχει αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα 200- 250 ασθενείς να εισάγονται, καθημερινά στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αλλά και με τα εξιτήρια να ανέρχονται στα 150, αντίστοιχα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει ανέλθει στους εκατό, χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, πίεση στο Σύστημα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ