Θύμα διαδικτυακής απάτης γνωστός YouTuber - Πως έβγαλαν «φτερά» 4.000 ευρώ από το λογαριασμό του

Θύμα διαδικτυακής απάτης γνωστός YouTuber - Πως έβγαλαν «φτερά» 4.000 ευρώ από το λογαριασμό του

«Μην πατάτε links στα μηνύματα για τίποτα» συμβουλεύει ο Χρήστος Κόγιας.

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε γνωστός TikToker και YouTuber από τη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Κόγιας ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, είδε 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό του να «βγάζουν» φτερά.

Σε βίντεο που ανέβασε το TikTok ανέφερε ότι του ήρθε ένα μήνυμα για μία κάρτα wallet που είχε παραγγείλει. Έτσι πάτησε τον σύνδεσμο, πείστηκε και έβαλε τα στοιχεία του, και αμέσως τα 4.000 ευρώ «ρουφτήκαν».

«Πάτησα ένα link σε μήνυμα και μου ”ρούφηξαν” κοντά στα 4000 από τον λογαριασμό μου στην τράπεζα… Μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό, είχα παραγγείλει μια κάρτα που περίμενα να μου έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μου ήρθε ένα μήνυμα φουλ πειστικό, με λινκ… το έψαξα και στο google, μου το έβγαλε κατευθείαν και έβαλα ο μπούφος τα στοιχεία μου. «Μην πατάτε links στα μηνύματα για τίποτα» επεσήμανε ειδικότερα, ο Χρήστος Κόγιας.

Ο γνωστός YouTuber, τα βίντεο του οποίου αριθμούν εκατομμύρια views στη γνωστή πλατφόρμα, μίλησε και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Είχα παραγγείλει μία κάρτα, για να μπορέσω να κάνω συναλλαγές με ένα εικονικό πορτοφόλι που έχω με κρυπτονομίσματα. Προς υπεράσπισή μου, συνήθως δεν πέφτω θύμα τέτοιων μηνυμάτων όμως λόγω του ότι είχα κάνει μία παραγγελία την προηγούμενη μέρα μου ήρθε ένα μήνυμα», περιγράφει ο Χρήστος Κόγιας.

«Πάτησα το link, είδα ότι ήταν μια αρκετά καλοφτιαγμένη σελίδα, έβαλα τους κωδικούς της τράπεζάς μου σαν καλό κορόιδο και πρόλαβαν να μου αποσπάσουν σχεδόν 4.000 ευρώ», αφηγείται στη συνέχεια ο γνωστός YouTuber.

«Έκαναν δύο συναλλαγές σε εταιρία στο Ντουμπάι. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών, μπλόκαρα τους λογαριασμούς, ευτυχώς δεν μου «τράβηξαν» κάτι παραπάνω», αναφέρει.

«Μου έστειλαν χθες ένα screenshot, ότι οι συγκεκριμένοι τράβηξαν έως και 2 εκατομμύρια ευρώ. Δικό μου λάθος που έπεσα θύμα. Όμως ό,τι άσχημο σας συμβαίνει καλό είναι να το παίρνετε θετικά. Εγώ νομίζω ότι θα μου επιστραφούν επί 10 τα λεφτά που μου πήραν», είπε κλείνοντας την κάμερα του «Καλημέρα Ελλάδα» ο Χρήστος Κόγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ