Έρχονται ραβασάκια σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ. - Ποιοι θα τα λάβουν και γιατί

Έρχονται ραβασάκια σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ. - Ποιοι θα τα λάβουν και γιατί
«Βομβαρδισμό» που θα θυμίζει περιόδους… εορτών και Άγιου Βασίλη θα δεχθούν τα ταχυδρομεία τις επόμενες μέρες.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει 1 εκατομμύριο ραβασάκια σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, καλώντας τους να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο και να προχωρήσουν στην ασφάλιση του αυτοκινήτου εντός 8 ημερών.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών με την ηλεκτρονική βάση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η οποία και εμπεριέχει τα στοιχεία για όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργός ασφάλεια.

Κάθε οδηγός που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Σύμφωνα με το Έθνος, αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών, οι οποίες είναι:

• Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

• Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.

• Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

• Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.

• Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ