Ανακοινώθηκε ανάκληση για το ΙΧ σας; Χάσατε αξία μεταπώλησης (!)

Ανακοινώθηκε ανάκληση για το ΙΧ σας; Χάσατε αξία μεταπώλησης (!)
Η μείωση της μεταπωλητικής αξίας των ΙΧ λόγω ανάκλησης είναι δεδομένη. Κάποιοι ζητούν αποζημιώσεις από τα εργοστάσια που είναι πιθανό να αποβούν μοιραίες αν πρέπει να αποζημιωθούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες...

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

Συνεχώς ακούμε ότι η τάδε εταιρεία ανακαλεί τόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα, η άλλη εταιρεία άλλα τόσα χωρίς βέβαια να αναρωτηθεί κανείς αν πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που ανακαλούνται. Ο λόγος βέβαια δεν έχει να κάνει με την επισκευή ή αλλαγή κάποιου ανταλλακτικού που πραγματοποιούν οι κατασκευάστριες εταιρείες αλλά με την μείωση της αξίας των οχημάτων.
Ειδικότερα πρόσφατα διάβαζα σε ένα ξένο έντυπο πως η ανάκληση σε μια αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να σήμανε και το τέλος της ζωής της καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες μέσω της δικαστικής οδού ζητούσαν αποζημιώσεις από 600 έως και 2.500 ευρώ για την μείωση της αξίας που έχουν υποστεί τα μοντέλα τους εξαιτίας των ανακλήσεων.

Μέχρι πρότινος έχουν καταγραφεί αποζημιώσεις από αυτοκινητοβιομηχανίες σε ιδιοκτήτες προβληματικών μοντέλων που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα αλλά όπως φαίνεται οι ανακλήσεις μπορεί να στοιχίζουν πραγματικά ακριβά στις εταιρείες αυτοκινήτων πλέον.
Αλλωστε αν εξετάσει κανείς πως οι ανακλήσεις όντως προκαλούν μείωση στη μεταπωλητική αξία ενός μοντέλου τότε οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πιθανό να αναγκαστούν να δίνουν μικρές αποζημιώσεις που σε μια μαζική ανάκληση να αποβούν μοιραίες.
Πάντως στην αγορά αυτοκινήτου τόσο οι έμποροι όσο και οι ιδιώτες καταναλωτές πριν προβούν σε κάποια αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πραγματοποιούν μια μικρή έρευνα στο Διαδίκτυο ώστε να βρουν πόσες ανακλήσεις έχει «φάει» το μοντέλο που τους ενδιαφέρει ώστε να μπορέσουν να μειώσουν ανάλογα το τίμημα...

Βέβαια αν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν υποστεί ανακλήσεις τελικά αποζημιωθούν από κάποιο εργοστάσιο τότε να είστε σίγουροι πως οι ανακλήσεις θα ανακοινώνονται με το «σταγονόμετρο» από τις εταιρείες για να αποφύγουν τις αποζημιώσεις εξαιτίας μείωσης της μεταπωλητικής αξίας των μοντέλων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ