Ποιοι θα πάρουν πίσω τις πινακίδες του ΙΧ τους - γιατί εξαιρείται ο Λιάπης

Ποιοι θα πάρουν πίσω τις πινακίδες του ΙΧ τους - γιατί εξαιρείται ο Λιάπης
Υποπέσατε σε τροχαία παράβαση και σας αφαίρεσαν την άδεια οδήγησης και τις πινακίδες του αυτοκινήτου σας; Έχετε τη δυνατότητα να τις πάρετε πίσω για να μετακινηθείτε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μην βιαστείτε να χαρείτε όλοι διότι υπάρχουν και κάποιοι που θα μείνουν με τη …χαρά. Μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης Λιάπης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ήδη άρχισαν να επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εννοείται ότι για να γίνει η επιστροφή, πινακίδων ή άδειας, θα πρέπει να καταβληθεί το διοικητικό πρόστιμο που έχει ήδη επιβληθεί.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 19.12.2013.Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 19.12.2013.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Μη καταβολή τέλους διοδίων.

Να λοιπόν γιατί θα μείνει χωρίς αυτοκίνητο ο πρώην υπουργός Μεταφορών. Διότι η κυκλοφορία ανασφάλιστου αυτοκινήτου δεν εμπίπτει στις ποινές που παίρνουν συγχωροχάρτι. Άλλωστε και ο ίδιος δεν θα το χρειαστεί καθώς βρίσκεται στη Μαλαισία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ