Η Xpeng επεκτείνεται στις ευρωπαϊκές αγορές το επόμενο έτος

Η Xpeng επεκτείνεται στις ευρωπαϊκές αγορές το επόμενο έτος

Οι πωλήσεις EV αυξήθηκαν γρήγορα στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Νότια Αμερική, η ευρωπαϊκή αγορά παρέμεινε δύσκολη για τις κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων

 

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας το 2024, δήλωσε ο πρόεδρος Brian Gu σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα στην έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο.

Η εταιρεία θα διανείμει τα G9 και P7 EVs της στο Ισραήλ από τις αρχές του επόμενου έτους και θα προσφέρει το G6 της ως το πρώτο μοντέλο δεξιόχειρων, πρόσθεσε ο Gu.

«Έχουμε ένα τολμηρό σχέδιο να προχωρήσουμε στην παγκόσμια αρένα», είπε. Η εταιρεία πουλά ήδη στην Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Οι κινεζικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων επιδιώκουν να επεκταθούν στην περιοχή, στοχεύοντας σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους και ταχύτερη ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού και προκαλώντας τις ευρωπαϊκές εταιρείες στο εσωτερικό τους με φθηνότερα μοντέλα.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων παλεύουν επίσης με έναν πόλεμο τιμών στο εσωτερικό, που έχει συμπιέσει την κερδοφορία τους και έχει περιορίσει την ανάπτυξή τους.

Ενώ οι πωλήσεις τους EV αυξήθηκαν γρήγορα στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Νότια Αμερική, η ευρωπαϊκή αγορά παρέμεινε δύσκολη για τις κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων.

Αν και είναι σε θέση να προσφέρουν μοντέλα σε ανταγωνιστικές τιμές, οι Κινέζοι κατασκευαστές αντιμετώπισαν προκλήσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών, της υποδομής EV, των προτιμήσεων των καταναλωτών και της αναγνώρισης της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ