Ford: 270 εκατ. δολ. το κόστος για την ανάκληση SUV

 Ford: 270 εκατ. δολ. το κόστος για την ανάκληση SUV

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας εκτίμησε ότι η απώλεια της εικόνας της κάμερας οπισθοπορείας θα μπορούσε να μειώσει την ορατότητα του οδηγού στο πίσω μέρος, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης

 

Η Ford Motor ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναμένει να λάβει χρέωση περίπου 270 εκατομμυρίων δολαρίων για μια προηγουμένως ανακοινωθείσα ανάκληση σχετικά με την κάμερα οπισθοπορείας για ορισμένα μοντέλα των σπορ οχημάτων (SUV) και των φορτηγών της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ είχε εκδώσει τον Μάιο μια ανάκληση 422.000 SUV στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή ενδέχεται να αποτύχει η οθόνη της κάμερας οπισθοπορείας.
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας τον ίδιο μήνα είπε ότι η απώλεια της εικόνας της κάμερας οπισθοπορείας θα μπορούσε να μειώσει την ορατότητα του οδηγού στο πίσω μέρος, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.
Η Ford ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αντικαταστήσει την κάμερα οπισθοπορείας και θα ενημερώσει το λογισμικό σε συγκεκριμένα οχήματα Explorer και Aviator 2020-2023, οχήματα Corsair 2020-2022, φορτηγά Transit 2022-2023, οχήματα Navigator 2018-2021 και οχήματα Bronco 2020-2021.

Η εταιρεία πέρυσι είχε ενημερώσει το λογισμικό της μονάδας επεξεργασίας εικόνας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ